Jakt och flugfiske på Nya Zeeland

För att komma till våra jakt- och fiskeresor, klicka på loggan nedan:


Om frihet och äventyr är det man söker i jakten, då är det till Nya Zeeland man ska åka

 Jakt på Nya Zeeland är en upplevelse utöver det vanliga. Här finns otroligt stora områden att jaga på.

Känslan av frihet och äventyr är med dig hela tiden på Nya Zeeland. Fantastiska människor, enastående natur och möjlighet att jaga en mängd olika vilt.

Är ni intresserade av jakt på Nya Zeeland slå oss en signal eller sänd ett mail. Vi har samarbeten med guider, helikopter-/flygtransportörer (för att flyga in till vissa jaktmarker), konservatorer samt fraktbolag för att sända hem troféer.

Det finns även en del krävande jakt med mycket vandring och tuffa förhållanden och stora avstånd som kräver en hel del av jägarna. Här finns något för alla.

Att jaga på Nya Zeeland och vakna upp på en bergstopp och fundera på vilken dal man skall välja för dagen att ha jaktmark runtomkring en så långt man kan se, att dricka vattnet direkt ur bäcken och se öringarna i det klara vattnet, att känna hur tiden står stilla är det närmsta man kan komma för att känna frid och frihet.

Människorna är fantastiskt vänliga, öppna och givmilda och naturupplevelsen är enorm. 

Kontakta oss för mer information eller om ni bara undrar något om jakt eller fiske på Nya Zeeland.

 
En kombination av ett tempererat klimat, inga naturliga rovdjur, rikliga mat och minimal konkurrens har gett många viltarter som trivs i Nya Zeeland.

New Zealand 'Big Game' Species
Red Deer (Cervus elaphus) (Kronhjort)
Wapiti / Elk (Cervus elaphus nelsonii)
Fallow Deer (Dama dama) (Dovhjort)
Sika Deer (Cervus Nippon)
Whitetail Deer (Odocoileous virginianus)
Rusa Deer (Cervus timorensis)
Sambar Deer (Cervus unicolour)
Himalayan Tahr (Hemitragus jemlahicus)
Chamois (Rupicapra rupicapra)
Pacific Goat (Capra hircus) (Vildget)
Captain Cook Boar (Sus scrofa) ( Vildsvin)
Arapawa Ram (Ovis Arapawa) 

 

 Chamois

ExternalVideoWidget

 

Chamois 

Beskrivning  

Hanarna har en mankhöjd på 650-900 mm och väger 25-45 kg. Honorna är mindre med en storlek på 600-800 mm och väger 19-35 kg.

Färg: Deras sommarpäls varierar från grå-brun och gulbrun till en honungsgul ton. Vinterpälsen är mörkbrun/ nästan svart.

Horn: Både hanar och honor har horn som är svarta med skarpa krokar i ändarna.

Socialt beteende: De betar främst under dagen, under sommaren betar de i 3-4 timmar från gryningen och igen i 3-4 timmar före skymningen. De vilar mitt på dagen.

Reproduktion: Parningssäsongen startar i början till mitten av maj, med en topp i slutet av maj till början av juni. Under denna tid samlar dominanta hannar tillgängliga honor i ett harem.

Dräktighetstiden: Varierar mellan 5 1/2 till 6 månader.

Ungar föds från november till februari.

Chamois finns på Sydön från området Nelson Lakes i norr till Fiordland i söder.

 

Tahr

 

Beskrivning

Hanne = bull. Hona = nanny. Unge = kid

Färg: På vintern har hannen en tjock rödaktig till mörkbrun päls, med en ljusare färgad man och ett mer eller mindre distinkt mörkt streck på ryggen. Honorna är oftast ljusare i färgen. Under våren tappar tahren mycket av sin päls och de blir ljusare i färgen.

Horn: Båda könen har horn, Bulls har något större horn än nannys.

Socialt beteende: Tahr är flockdjur som bildar tre olika sociala grupperingar.

Den första gruppen består av honor, ungar och yngre hannar upp till 2 år. Den andra gruppen består av mogna hannar över 4 år med yngre omogna hannar, 2-3 år gamla, som bildar en tredje separat gruppering.

Under mitten av dagen vilar tahren, ofta långt över vegetationslinjen bland klippformationer och går sedan ned till födoområden i mitten till sent på eftermiddagen. Kvällen tillbringas på de lägre nivåerna innan de återvänder till högre höjder.

Reproduktion: slutet av maj till mitten av juli och då blandar sig de mogna hannarna med hongruppen endast om det finns en nanny i brunst. 

Föder: november till januari.

Sydön på hög höjd.

Tahren betar på höga höjder i alpina gräsmarker och sub-alpina buskmarker.